<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34587" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Екоактивисти на протест: Спрете застрояването по морето!

28 Януари 2019
0 1051

Спрете застрояването по морето! Това беше основното искане на над 300 природозащитници, които се събраха на протест пред Министерския съвет тази вечер.

 

Поводът за недоволството им са строежите по морето, за които стана ясно, че масово са започнали през зимните месеци. Протестиращите издигнаха редица искания, а сред тях бе и настояването им за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

 

В събитието в социалните мрежи организаторите уточняват, че не са част от политически партии. Протест под същия надслов – "Бунт в защита на природата", се организира и в Пловдив.

Протестиращите искат абсолютна забрана на строителството върху защитени зони както на морето, така и в планината. Пълна проверка на устройствените планове и издадените разрешителни за строеж и публичното им обявяване, както и на длъжностните лица, позволили това да се случи.

Незабавно изпълнение на всички ангажименти по Натура 2000, които се отлагат от много време и за които имаме срок от два месеца от ЕС, са други от исканията на екоактивистите.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции