<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34755" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Половината психиатрични болници у нас тънат в мизерия

06 Февруари 2019
0 456

Тъжно, но не и толкова изненадващо, се казва, че половината психиатрични болници в страната са в критично състояние. 

 

 

 

 

Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че ресорното министерство подготвя ремонти, за които ще са необходими 10 млн. лева.

 

 

 

“Днес представих пред членовете на правителството доклад за състоянието на психиатричната помощ у нас и разчет за необходимите средства за ремонт и оборудване на 12-те държавни психиатрични болници, 12-те центрове за психично здраве и 22 психиатрични отделения, разкрити към лечебни заведения за болнична помощ. Анализът показва, че над 50% от структурите за оказване на психиатрична помощ са в критично състояние. Имам подкрепата на правителството спешно да бъдат предприети мерки за подобряване на техническото им състояние“, каза Ананиев пред журналисти.

 

 

По негвите думи, не е рентабилно да се инвестира в ремонт на психиатричното отделение на болницата в Търговище и Центъра за психично здраве – София и в тези два случая усилията ще бъдат насочени към търсене на подходящо място за преместване на звената. 

 

 

Вече е създадена работна група, която ще направи преглед на сградите, собственост на министерството, и ще предложи варианти за управлението им.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции