<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34795" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Български политици и бизнесмени са разследвани в Дубай и ОАЕ

07 Февруари 2019
0 5503

Български политици и бизнесмени се разследват в Дубай и Обединените арабски емирства. Главният прокурор на България Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са пътували до Дубай, за да бъдат запознати с разследването.

 

 

 

Оказва се, че то е свързано с подозрение за пране на пари и става дума за стотици милиони. Информацията е на Фрог нюз от анонимни дипломатически източници.

 

 

Разследването се води от секретните и финансовите служби на емирството и на САЩ. Стана ясно, че имената на български бизнесмени и политици 

 

 

Към момента се проверяват различни фирми, между които и Andalus Al-Sharq General Trading LLC. Смята се, че тя е стратегическият партньор за износ на цигари от България към Близкия и Среден Изток. Замесено е и името на Салам Кадер Фарадж, свързван многократно с бизнеса на „Булгартабак“ и Делян Пеевски.

 

 

 

 

Иначе според официалните съобщения на пресцентровете на прокуратурата и МВР, Сотир Цацаров и Младен Маринов са на двудневно официално посещение в Абу Даби, Обединените арабски емирства по покана на главния федерален прокурор на ОАЕ д-р Хамад Сайф Бин Мусалам Ал Шамси. Но изглежда, че не става дума за покана, а за настояване, към което се е присъединил и Вашингтон.

 

 

Според пресслужбите, основни теми на разговор между българската страна и представителите на съдебната и изпълнителна власт на ОАЕ са сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на организираната престъпност и тероризма.

 

 

Източник: liberta.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции