<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Български дизайнер представи нова колекция за Camper

13 Февруари 2019
0 1492

Кико Костадинов е роден в България, но повечето от детството си е прекарал в Англия. Завършва бакалавър – специалност мъжка мода, и магистратура по моден дизайн в едно от най-известните училища за модa в света – Central Saint Martins.  Кико е известен с характерните си дизайни – отрязани ръкави, които могат да се увият около врата като шал; колекция ризи, "щамповани", след като са били увити и заковани в дървени рамки, а върху тях е нанесена черна боя. 

 

След завършването си Кико Костадинов вече представя едноименна колекция на Седмицата на мъжката мода в Лондон, а няколко години след дипломирането си , Кико Костадинов вече е горещо име в модните среди, за което със сигурност ще се говори все повече и повече.

 

Той е един от най-обещаващите български млади дизайнери вече започва да става все по-разпознаваемо име, особено след втората му колекция съвместно с "Camper" – Together.

 

Костадинов съчетава едновременно необичайни кройки и сложна конструкция с елегантни силуети. Често колекциите му са вдъхновени от различни униформи и работно облекло, а модният му подход се определя от модните критици като "утилитарен" и минималистичен streetwear с много голямо внимание към детайла. 

 

 

""

""

Източник: www.camper.com

 

За втората си колаборация с "Camper", Кико пресъздава емблематичната мъжката тренировъчна обувка от 1997 г. Camper Teix, като им придава допълнителна доза визия, защита и комфорт. 

 

Колекцията се състои от няколко модела, направени от гладка естествена кожа, съчетана с гумени детайли. Точно те – връзките, изчистеният дизайн и релефните форми в предната част на обувките, са част от разпознаваемия, практичен почерк на Кико.

 

""
Източник: www.camper.co

 

Кико набира популярност още през 2015 година, след като прави колаборация с калифорнийския бранд Stussy. Заедно с тях той изработва колекция за известния магазин в Ню Йорк – Dover Street Market, с които продължава да работи и до днес.

 

През февруари 2016 г.  става първият студент, изучавал мъжка мода, който е включен в програмата за новосъздадени модни брандове и така той представя първата си колекция по време на Седмицата на мъжката мода в Лондон. 

 

Големият му пробив идва по-късно същата година, когато той бива избран за креативен директор на британската марка Mackintosh. Първата му колекция за тях бе посрещната с голям интерес по време на Седмицата на модата в Париж през януари 2017г.

 

По-късно през годината той също така бе включен и в класацията на Forbes "30 под 30" за 2017 година в категория "Изкуство".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции