<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Британски агенти дойдоха у нас заради отравянето на Гебрев

15 Февруари 2019
0 1451

Хора от британските служби са пристигнали в България да помагат в разследването на отравянето на оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 г.

 

 

 

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Тяхното идване става дни, след като българските власти проговориха публично за съмнителното отравяне на Гебрев четири години след случването му. А причината беше, че международният сайт за разследвания "Белингкат" откри сходство между отравянето на Гебрев през 2015 г. и това на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му с "Новичок" в Англия през 2018 г.

 

 

 

Освен това идването на британския екип съвпадна с публикуването на информацията за истинската самоличност на агента на руското военно разузнаване Денис Сергеев, идвал у нас на три пъти през 2015 г. под фалшивото име Сергей Федотов. Той е бил в София в деня на отравянето на Гебрев.

 

 

"Белингкат" твърди, че "Федотов" е третият участник в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал в Солсбъри миналата година заедно с Александър Мишкин и Анатоли Чепига. Тази информация бе потвърдена от британски следователи, които са успели да идентифицират Сергеев като третия участник в отравянето на Скрипал.

 

 

Сергеев е агент на ГРУ, който получава фалшивата си самоличност през 2010 г. Паспортът с новото му име е издаден от същата паспортна секция в Москва, откъдето са и документите на Мишкин и Чепига.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции