<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35150" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът ще провери фалшив ли е болничният на шефа на БНТ

20 Февруари 2019
0 853

Съдът ще направи проверка, за да разбере дали е фалшив болничният на директора на Българската национална телевизия Константин Каменаров, съобщава Медиапул.

 

 

 

Такава е разпоредена от съдия Руси Алексиев, който гледа делото срещу него. Именно заради този болничен бе отложено последното заседание по процеса в понеделник.

 

 

Съмненията се засилиха, след като като болният Каменаров се включи в конференция в Брюксел ден след внасянето в съда на документ, че има вирусна инфекция и не може да се яви на заседание. Болничният на Каменаров е издаден от общопрактикуващ лекар от ДКЦ 14. В него се препоръчва "домашно-стаен режим на лечение" до 20 февруари.

 

 

Сега Столичната здравна инспекция трябва да извърши проверка как е издаден болничният. Освен това от БНТ трябва да се изиска информация дали Каменаров е бил командирован за събитието в Брюксел и дали в периода на болничния се е явявал на работа.

 

 

Каменаров е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол през 2016 година, когато той бе хванат да кара с 1.6 промила. Шефът на БНТ бе осъден условно на първа инстанция. В момента обжалва пред градския съд.

 

 

В понеделник поредното заседание по процеса се провали, тъй като Каменаров представи болничен за периода 14 – 20 февруари. А съдът обяви, че ход на делото не може да се дава, тъй като Каменаров държи да присъства. Това беше четвъртото отлагане на процеса, който вече е на втора инстанция.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции