<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35191" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Дискавъри” защити Беър Грилс след скандала за парк “Рила” (видео)

21 Февруари 2019
0 46988

“Дискавъри” излезе с официална позиция по обвинението на българското Министерство на околната среда и водите, че водещият Беър Грилс е извършил редица нарушения в Национален парк “Рила”.

 

 

 

По-рано днес стана ясно, че на пътешестеника е наложена глоба от българска страна, като е убивал животни, плувал е в езеро и е палил огън в планината.

 

 

 

 

Почти незабавно от “Дискавъри” съобщиха, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е бил придружаван от служители на парка и всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица.

 

 

От компанията уточняват, че за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

 

 

Длъжни сме да уточним също така, че самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е външна такава, се казва в позицията на компанията, откъдето допълват: “Вярваме, че красотата на България заслужава да бъде представена по достоен начин не само у нас, но и в целия свят, което е основна цел и задача на този конкретен епизод.”

 

 

По-рано от екоминистерството у нас съобщиха, че парковата охрана на “Рила” е провела инструктаж на снимачния екип и съставила предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парка, придружавали екипа през двата дни, обаче не са станали свидетели на извършените нарушения.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции