<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

От Парк „Рила“ отрекоха охрана да е присъствала на снимките с Беър Грилс

22 Февруари 2019
0 8046

Епизодът от документалната поредица „Дивата пустош с Беър Грилс“ на територията на Национален парк „Рила“ не е бил заснет в присъствието на парковата охрана.

 

 

 

 

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов. По неговите думи, снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

 

 

Той категорично определи като „клевета“ твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

 

 

„Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес за това нещо. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство“, каза Андонов.

 

 

Той допълни още, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

 

 

Заради установените нарушения юридическото лице ще бъде глобено, но все още не е ясно дали самите актьори Беър Грилс и Дерек Хъф ще бъдат санкционирани.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции