<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35338" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

За колко време ще се стига до морето с влак?

27 Февруари 2019
0 6874

Интересни въпроси повдигат в своя фейсбук профил от Гражданска инициатива За обществен и релсов транспорт.

 

От гражданската инициатива правят интересно изчисление на времето, за което може да се стигне до морето с влак.

 

 

Вижте целия текст без наша редакция:

 

 

Специални поздрави за тези, които лъгаха българите, че до морето ще се пътува за 2 – 3 часа с влак. Ето го официалният отговор от НКЖИ и той е трагичен – 3:50 минути от гара София – до гара Бургас след рехабилитацията и модернизацията на цялата линия. Все едно ако сме с колата, ще ни интересува колко време ни отнема пътуването от гара до гара. Живеещият в Люлин, Овча купел или Манастирски ливади, изобщо не се интересува от това. Той се качва на колата и стига за 3 часа и 30 минути до морето от вкъщи и то без да нарушава ограниченията на скоростта.

 

Като добавите 50 минути средно време за достъп до гарата в София от целия град (ходене пеша с багаж, градски транспорт, купуване на билети и т.н.) и 40 минути време за достъп, за да стигнете до квартирата в Бургас (градски транспорт, пеша и т.н.) и времепътуването врата – врата достига средно 5 часа и 20 минути!!!
Вярно – сега стигаме за над 7 часа и 30 минути от врата до врата, но въпреки това кой ще избере влакът и за в бъдеще, при положение, че ще пътува почти 2 часа по-дълго?

 

Нормалните държави отдавна са разбрали този "феномен" – затова инвестират в линии за 200/250 км/ч. Гърция например прави това на линията Атина – Солун. Турция строи непрекъсато такива линии, за Западна Европа – да не говорим.
Същевременно българи от ЕК отговарят на нашите настоятелни запитвания, че не разбирали за какво става въпрос и какво толкова ни притеснявало.
Няма такъв фарс! Проектът, който се реализира сега е национално предателство !!!

 

""

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции