<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35361" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бивш адвокат на Тръмп: Той е расист и измамник

27 Февруари 2019
0 1112

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е расист и измамник. Това заяви пред Конгреса бившият му адвокат Майкъл Коен. Според него Тръмп се е забъркал в престъпления, плащайки на порноактрисата Сторми Даниълс, за да си мълчи за връзката им в миналото.

 

Тръмп е знаел, че негов бивш сътрудник си комуникира в Уикилийкс, откъдето изтекоха хакнати имейли на Демократическата партия в разгара на изборите през 2016 г., твърди още Коен. Освен това е бил наясно и че хора от неговия екип, включително синът му Доналд Тръмп – младши, са срещали с близък до Кремъл руски адвокат, който е обещал да им предостави злепоставяща информация за кандидата на демократите Хилъри Клинтън.

 

„Днес съм тук, за да кажа истината за Тръмп. Срамувам се, че бях част от опита му да прикрие незаконните си действия”, заяви Коен пред Конгреса.

 

Коен, който бе осъден за няколко престъпление, включително и за това, че е излъгал Конгреса, бе осъден на 3 години затвор. Той описа показанията си като „път към изкуплението”. 

 

 

""

Майкъл Коен

 

Адвокатът твърди, че лично Тръмп и синът му са подписвали чекове, за да му върнат парите, които той е платил на порноактрисата Даниълс, за да си мълчи. Според Коен президентът на САЩ се е замесил и в други престъпления, за които в момента не може да се говори заради текущите разследвания.

 

Показанията на Коен могат да създадат сериозни проблеми на Тръмп по две линии, пише Гардиън. Първо, адвокатът твърди, че президентът е знаел за опитите на Русия да се намеси в американските избори през 2016 г. За тази намеса все още тече разследване на специално назначения прокурор Робърт Мълър.

 

На второ място, според Коен Тръмп е нарушил законите за финансиране на предизборната си кампания, давайки пари на Даниълс. Адвокатът показа копия от чекове, подписвани от Тръмп. Според прокуратурата в Ню Йорк може да се окаже, че президентът е използвал нелегално средства, за да спаси кампанията си от щетите, които би й нанесъл разказът на Даниълс за връзката им.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции