<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35592" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Парижани искат да изгонят инстаграм-маниаците от улицата си

07 Март 2019
0 1401

Да се забрани достъпът на вманиачени по инстаграм. За това настояват жителите на парижката улица "Кремьо". Те твърдят, че са уморени от постоянното струпване на хора, които се разходжат само с цел да си направят възможно най-добрата снимка, която след това да публикуват. Малката улица "Кремьо" се оказва доста подходяща за целта – пешеходна зона е, павирана и по нея има стари, красиви сгради, боядисани в пастелни цветове. 

 

Популярността й обаче не се отразва никак добре на местните жители. "Излизаме навън за обяд и виждаме хора, които непрекъснато се снимат. Хип-хоп изпълниътели снимат клипове под прозорците в продължение на часове или девойки от моминско парти пищят. Честно казано, изтощително е", разказват те.

 

""

 

Жителите на ул. "Кремьо" са дали срок до лятото на общината да измисли как да реши проблемите им. Те предлагат дори на двата края на улицата да се монтират порти, които да се стоят затворени вечер и през уикендите, за да пропъждат туристите.

 

Дори това да се случи, няма да е най-крутата мярка срещу любителите на Инстаграм. През 2016 г. в Ню Йорк бе отменена туристическа обиколка на стари къщи с над 30-годишна традиция. Решението бе взето, след като много от живеещите в историческите домове се оплакаха, че туристите се снимат и се тагват от вътрешността на домовете им.

 

Пак през 2016 г. стар мост във Вашингтон бе разрушен, след като трима души направиха опит да се покатерят върху съоръжението за снимка, въпреки многобройните предупредителни табели за опасност.

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции