<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В кой век живее НАП?

18 Март 2019
0 1573

НАП се опитва да накара интернет търговци да си плащат данъците, изпозлвайки аналогови методи. Данъчната администрация очевидно е далче от съвременните начини за електронни разплащания, пише във фейсбук IT-специалистът и активист на "Да, България" Иво Мирчев:

 

"Гафът на НАП с Наредба Н-18 засяга не само дребните търговци, които трябва да сменят касовите си апарати.

 

В НАП очевидно са далеч от съвременните начини за електронни разплащания и "идеолозите" на измененията там още живеят в XX век. Това е причината от промените да бъдат ударени и много електронни магазини. Негативният ефект от неадекватната НАП е, че някои големи "бели" компании в този бранш ще се преместят в чужбина и ще плащат по-малко данъци тук.

Скандалът с достъпа до медицински данни на пациенти от служители на НАП пък илюстрира абсурдността на част от текстовете в приетата наредба.

От друга страна огромна част от онлайн магазините са в сивия сектор и борбата за изсветляването им е важна, но с умен подход, съобразявайки се със съвременните технологични реалности. Защото да задължиш онлайн магазин да използва касов апарат, за да отчете продажба през интернет е най-меко казано – аналогово."

 

Източник: Фейсбук на Иво Мирчев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции