<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36246" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шефът на "Антикорупция" ипотекирал терасата, която уж е обща собственост

01 Април 2019
0 2120

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилищния си имот, за която самият той отрече да е формално негова собственост. Става въпрос за терасата от 186 кв.м към тризонета на Георгиев, която е в нотариалния му акт,  но той не я декларира, защото била обща част от кооперацията. БТВ разполага с договора за ипотечен кредит, с който Георгиев купува апартамента. Там терасата фигурира като негова собственост.

 

През април 2017 г. Георгиев придобива апартамент срещу сумата от 293 000 лева. Сделката е финансирана с банков кредит от 189 500 лева.

 

Днес от Антикорупционния фонд съобщиха, че въпросната тераса е със зимна градина и сауна за шест души. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ я пропуска, обявява само апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата.

 

Дългогодишният адвокат по вещно право Валя Гигова обяснява пред бТВ, че ако Георгиев е смятал, че терасата е обща част, то тя не би следвало да е описана в нотариалния му акт. По думите ѝ ако терасата не е негова, това би направило ипотеката нищожна. Днес от АКФ съобщиха още, че през 2016 г. предишните собственици на имота са го продавали на доста по-висока цена от декларираната след сделката от Георгиев.

 

Десетки граждани протестираха тази вечер пред сградата на Антикорупционната комисия в столицата с искане председателят ѝ Пламен Георгиев да подаде оставка, предаде БНР.

 

„Този човек не за първи път демонстрира нарушаване на законите. Докато е на този пост прикри имотните далавери на Делян Пеевски, прикри премиера Борисов относно скандала „Ало, Ваньо“, когато още беше прокурор, също така апартамента на Владислав Горанов и имотните далавери на Цветан Цветанов“, каза Петър Кържилов, един от организаторите на протеста.

 

„Не мисля, че някой от парламента, след като досега абсолютно никой не е реагирал, включително от БСП, които гласуваха срещу избирането му на тази длъжност, ще реагира по някакъв начин оттук нататък“, добави той.

 

Кържилов обяви, че протестите ще продължат всяка седмица.

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции