<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36252" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Веднага се по...

Защо заведение в училищен двор продължава да работи след 17 години съдебни дела?

02 Април 2019
0 1809

Скъпи приятели, преди време ви разказахме за незаконно питейно заведение, което беше обсебило територия на училищен двор в София. Става дума за 7-мо СОУ "Св. Седмочисленици".

 

Пред Господарите застана жена, живееща наблизо, която е една от многото тормозени от силна музика. Директорът на училището г-жа Цанка Ямболиева също споделя за проблема със завзетите територии.

 

"От 17 години учители, родители и ръководство се борят за решаването на този проблем.

 

"Винаги делата, които сме водели, сме ги печелили и въпреки всичко проблемът не се решава, което е абсурдно", споделя г-жа Ямболиева.

 

След нашите репортажи по темата заведението вече не работи, а незаконните постройки са премахнати.

 

Сагата обаче продължава, защото собствениците на имота, който е в двора на училището, искат отново да го заградят.

 

Учителите смятат, че това е абсурдно и територията принадлежи на училището.

 

"Това е частна собственост. Засега това е само намерение. Все още няма информация да са изпълнени всички изисквания на закона, за да се строи.

 

Мястото е опасно за учениците, защото има строителни материали, които пречат в часовете по спорт", каза директорът на Дирекция "Общински строителен контрол" Влади Калинов. Той допълни, че сградата на училището е паметник на културата.

 

"Притеснени сме, че заведението стана част от двора. Хората искат да си оградят терена. Не е редно да има кръчма в двор на училище. Това не е магазин за книги или дори за дрехи, а кръчма", каза зам.-директорът на СУ "Св. Седмочисленици", София Атанас Ненов.

 

Учителят по физическа култура и спорт Калин Ладов заяви, че децата не влизат в частта на заведението по време на учебните часове по физическо, тъй като не е обезопасена и има опасност от травми.

 

От ръководството на училището заявиха, че ще предприемат действия за оспорване на констативния акт и ще си търсят правата.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции