<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж спасява д...

Голи протестиращи прекъсват дебата за Брекзит в Британския парламент (видео)

02 Април 2019
0 1605

Голи активисти срещу климатичните промени прекъснаха заседание на Британския парламент, съобщава The Guardian. Протестиращите залепиха ръцете си към стъклата на публичната галерия, гледаща към залата на депутатите, и стояха почти 20 минути със задните си части към тях. Представителите на камарата се опитаха да продължат дебатите за Брекзит по време на мирния протест на 11-те активисти от "Бунт срещу Изчезването", макар че някои споменаваха завоалирано протеста в речите си. 

 

Протестиращите бяха изписали лозунги по телата си, а двама бяха боядисани в сиво и носеха маски на слонове, за които активистите обясниха, че съпоставят климатичните промени със "слонът в стаята".

 

Полицията отстрани един по един протестиращите от публичната галерия в парламента, някои от които се наложи да бъдат изнесени на ръце. В изявление след протеста един от активистите, Марк Овланд, заяви, че климатичните промени се игнорират грубо и безразсъдно от правителството и медиите и групата е искала да привлече внимание към проблема по време на дебатите за Брекзит.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции