<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Адвокат подаде сигнал срещу шефа на КПКОНПИ

02 Април 2019
0 1365

Адвокат Николай Хаджигенов е подал сигнал до КПКОНПИ с искане да се проверят имотите на председателя й Пламен Георгиев. По-рано Георгиев заяви, че могат да го проверяват много институции, но досега няма нито един сигнал.

 

"Във връзка с разследвания на редица медии, установяващи сериозни разминавания в имущественото състояние на председателя Пламен Георгиев, както и оповестяване от КПКОНПИ, че не е налице законен повод, с настоящото сезирам КПКОНПИ да извърши проверка на председателя си Пламен Георгиев досежно притежавани от него имоти, подавани имуществени и данъчни декларации, наличие на разминавания между доходи и декларирано имущество във всички регистри, включително имотен и кредитен, като с оглед безпристрастност на извършваната проверка Пламен Георгиев да излезе в отпуск, като до приключване на проверката му се отнеме и преустанови достъпът до служебни помещения, имейл, информационни системи и канали, включително служебен телефон, както и да последният да подпише съгласие за вдигане на данъчна и банкова тайна.

 

Проверката да включи и членовете на семейството му за максималния законов период.Моля да бъда уведомен писмено на посочения адрес за предприетите действия", пише в сигнала на Хаджигенов. Дали по случая ще започне проверка, зависи от КПКОНПИ.

 

Източник: Фейсбук на Николай Хаджигенов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции