<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36319" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Huawei P30 Pro е с най-добрата мобилна камера при ниска светлина

03 Април 2019
0 647

Huawei P30 Pro има най-добрата мобилна камера при ниска светлина – дори по-добра и от системата Night Sight на Google Pixel.

 

Тя е толкова впечатляваща, че най-вероятно ще остави всички собственици на iPhone и Samsung Galaxу без думи, защото Huawei са направили най-трудното нещо за всеки фотограф лесно и достъпно за всеки.

 

Сравнения между камерите на P30 Pro и системата Night Sight на Google Pixel 3 показват огромни разлики в качеството на снимките. Night Sight системата изисква да държите телефона на едно място за няколко секунди, за да заснемете хубава снимка, а P30 Pro заснема моментално и то с умопомрачително качество.

 

Нека видим и някои примери:

 

Първата снимка показва какво би видял всеки, който снима без светкавица, но снимката с Night Sight е нищо в сравнение със снимката на Huawei P30 Pro.

 

 

""

 

Както сами виждате, снимката на Google Pixel 3 е доста размазана и не е фокусирана, но все пак имайте предвид, че 99% от мобилните камери ще заснемат или напълно черна снимка или изобщо няма да различат цветовете.

 

Снимката на Pixel 3 неоспоримо е впечатляваща, но тази на P30 Pro е на друго ниво.

 

Следващият пример допълва резултатите от първия. 

 

""

 

Google Pixel 3 се представя съвсем достойно със своя Night Sight, но в снимката на P30 Pro наистина може да различите отделните стъпала, и дори малки детайли като кабелите по стената.

 

Навън двата телефона нямат голяма разлика в качеството на снимките, но постижението на Huawei само по себе си е невероятно. 

 

""

 

P30 Pro заснема моментално, сравнено с  Pixel 3, на който му отнема няколко секунди да го направи. Този пример показва почти неразличимите разлики между P30 Pro и Night Sight, когато има малко повече светлина.

 

Колкото по-малко светлина има обаче, толкова повече се вижда предимството на Huawei.

 

Следващият пример показва неосветена баня, където с просто око могат да различат форми, но не и цветове.

 

""

 

P30 Pro прави немислимото като фокусира и прави снимка с изключително качество, а с малка обработка снимката може да изглежда сякаш е направена през деня.

 

Опитът на Pixel 3 не е впечатляващ, защото както повечето мобилни и DSLR камери, не може да фокусира без почти никаква светлина.

 

Виновникът за великолепните снимки на P30 Pro може би е иновативният сензор за дълбочина в камерата, чиято цел е да подобри портретния режим и да направи по-лесно използването на приложения с разширена реалност.

 

Иновативното тук, че повечето телефони използват светкавицата  при опитите за  фокус на ниска светлина, но Huawei P30 Pro позволява фокусирането без никаква светлина, за да можете да запечатате важни моменти, като например спящо бебе през нощта.

 

Трудно е да се опише с думи каква иновация са направили инженерите от Huawei и то дори без използването на "Pro" функциите на камерата. Дали обаче P30 Pro има най-добрата мобилна камера на пазара? 

 

Нужни са повече тестове, но той определено се нарежда на главните места с невероятната си камера и десеткратно оптично мащабиране без никаква загуба в качеството.
 

Източник: The Verge
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции