<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Валери Симеонов: Има още министри с евтини апартаменти

04 Април 2019
0 1078

Бившият вицепремиер Валери Симеонов посъветва премиера Бойко Борисов "да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти", предаде Mediapool. Той обаче не каза директно за кого говори.

 

Въпреки че не назова имена, лидерът на НФСБ описа детайлно за какво жилище говори – имот в столичния квартал „Овча Купел“ на улица „Бързарица“ №2 , който е 142 кв. м. и е купен за 61 хил. лв.

 

Справка в имотните декларации на министрите и в Имотния регистър показва, че министърът на туризма Николина Ангелкова има апартамент в "Овча купел", които съвпада с описанието на Симеонов. Жилището е купено за 433 лева на кв.м.

 

""

 

 

Изказването на Симеонов идва след днешния призив на Борисов всички, които са замесени в скандала "Апартаментгейт", да последват примера на ГЕРБ и да се оттеглят от постовете си. Така, без да казва имена, той се обърна към шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, към директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, както и към председателя на ВКС Лозан Панов.

 

Прокуратурата обяви, че проверява сделките на Георгиев, както и тези на жената на Панов и на сина на Сарафов.

 

Лидерът на НФСБ каза още, че в случая фирмата не била важна, защото "това, което се установило за „Артекс“ е масова практика в строителството в България". Обясни, че става дума за укриване на данъци. "Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината", каза той.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции