<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36443" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов: Медиите са свободни, знам къде е заровено кучето

08 Април 2019
0 476

www.svobodnaevropa.bg

 

ГЕРБ ще подкрепи създаването на анкетна комисия в парламента, която да разследва скандала с недвижимите имоти на ниски цени за политици и държавни чиновници, но няма да застане зад идеите на държавния глава Румен Радев за нов антикорупционен закон. Това стана ясно от изявление на министър-председателя Бойко Борисов в Министерския съвет.

 

Премиерът не участва в изявленията след заседанието на Консултативния съвет по националния сигурност (КСНС) в президентството, който не излезе с обща декларация. Подчертавайки, че не иска да се подменят тезите му, изказани при държавния глава и гарантирайки с думите „мога да ви се подпиша“, че е казал точно това, той държа 20 минутна реч пред журналисти.

 

"Има кой да го накаже"

 

В нея Борисов обяви медиите за свободни, защото именно оттам е тръгнал имотния скандал, същевременно с това пък обърна внимание, че олигарси водели медийна война.

 

Традиционно премиерът похвали собственото си управление и личната си безкомпромисност към „хората от ГЕРБ“. След това честити рождения ден на заместника си и бивш депутат, подал оставка заради имотния скандал Цветан Цветанов, като отговори на репликата му, че няма кой да го накаже с думите: „Има кой да го накаже: може да го накаже Господ, могат да го накажат избирателите, мога и аз да го накажа“.

 

„Къде е заровено кучето“

 

„След КСНС чух много преразкази, които не отговарят на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, беше просто предизборен подарък за Корнелия Нинова“, каза Борисов, обяснявайки, че това което чул не му харесало и затова искал да разкаже как изглежда съветът от гледната точка на ГЕРБ.

 

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

И посочи „къде е заровено кучето – да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента“. Според обясненията на министър-председателя още като видял как се споглеждат лидерката на БСП и шефа на президентския кабинет, веднага му станало ясно кой е писал предложенията.

 

„Ако не ни покажат апартамент с асансьор трудно се ориентираме“

 

По думите на Борисов още с влизането си Корнелия Нинова дала тон, че се крадат по 10 милиарда на година. „Попитах я откъде е взела цифрата и помолих президентът да е арбитър на моите и нейните финансисти, за да видим откъде идва цифрата“, каза още премиерът. „Дори аз не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 млрд.лв в техните управления“, каза още Борисов.

 

Освен пререканията с БСП, Борисов използва изявлението си, за да оповести, че в България има свободни медии, защото именно те са разкрили скандала с апартаментите. „Това било компромат – не, не е“, каза министър-председателят и благодари на медиите. Веднага след това обаче каза, че „заради медийната война на олигарсите вече е трудно човек да се ориентира кое е истина и кое не е“. „Ако не ни покажат апартамент с асансьор трудно се ориентираме“, допълни той.

 

Премиерът каза още, че всички замесени в имотната сага от ГЕРБ са си понесли отговорността и са подали оставки, още преди да е приключила проверката. За министъра на спорта Николина Ангелкова обаче стана ясно, че ще се изчака произнасянето на контролните органи.

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции