<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36564" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Томислав Дончев с мерки срещу напрежението в Габрово, съпругата му го нагнетява във Фейсбук

12 Април 2019
0 4259

Днес на брифинг в Габрово вицепремиерът и бивш кмет на града Томислав Дончев обяви:

 

"Взели сме мерки във всички посоки. Не сме се съобразявали изобщо кой какъв етнически произход има. Едно общество, когато няма закони, може да се самоунищожи, което не може да го допускаме. Първата цел е да се успокои ситуацията и да се въведе ред на територията на общината."

 

В четвъртък Областната дирекция на МВР и "Жандармерията" проведоха специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред в града, съобщи Mediapool

 

Вицпремиерът Томислав Дончев призова хората в Габрово да протестират мирно, без безредици и инциденти.

Според Дончев илюзия е да се смята, че всичко случващото се в Габрово е предизвикано само и единствено от инцидента преди няколко дни, когато трима роми пребиха магазинер:  

 

"Не, това са грешки, трупани от години. Тук невинни няма. Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Вчера макар и за кратко се прибрах както съм свикнал пеша и сам. Преди да кажа каквото и да било друго, трябва да изясня нещо. Какво прави държавата в момента? Какво правят силите на полицията и жандармерията? Те не са тук да пазят една част от обществото от друга част от обществото. Те са тук да пазят обществения ред, здравето, живота, имуществото на гражданите, общинското и държавното."

 

"Абсолютна илюзия е обаче, че след като това се случи ще продължим постарому. Това е илюзия, защото едва ли очаквате от мен да го кажа – гневът на хората е справедлив. Освен всички силови мероприятия за опазване на обществения ред, ние водим и диалог с хората. С всички без значение на каква позиция и с какви искания са. Хората са гневни, от усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите, от злоупотребите със социални плащания", коментира Дончев.

 

И докато вицепремиерът взима мерки за възстановяването на спокойствието в града, неговата съпруга, станала известна с острите си изказвания по ромската тематика, не се сдържа да не напише пост във фейсбук в характерния си стил, започващ с думите: "габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани"

 

""

 

 

Източник: Mediapool
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции