<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цацаров се похвали пред ЕК с успехи по всички фронтове

15 Април 2019
0 1044

Днес в Брюксел Сотир Цацаров и първият вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерман са обсъдили разследванията за корупция и организирана престъпност, и напредъкът на България в съдебната реформа, информира Mediapool.

 

Двамата са разговаряли за напредъка на България по препоръките на комисията, дадени в докладите през януари 2017 г. и ноември 2018 г. "Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени", се казва в съобщение от Прокуратурата.

 

Цацаров е информирал Тимерманс за разследванията за корупция и организирана престъпност. Била е обсъдена и дейността на специализираната прокуратура. Работата ѝ е била оценена като "успешна, особено след разширяване на компетентността ѝ с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности", се посочва в съобщението.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции