<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36762" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двойка от Калифорния е осъдена доживот за издевателства над 12-те им деца

20 Април 2019
0 10585

Калифорнийско семейство се призна за виновно за издевателство и мъчения в продължение на години над 12 от техните 13 деца, съобщава The Guardian.

 

Те бяха осъдени на доживотен затвор без право на обжалване през следващите 25 години. Присъдата над Дейвид и Луиза Търпин беше произнесена в петък, след емоционално публично изслушване на няколко от децата, които разказаха за пръв път за насилието, на което са били подложени.

 

Луиза Търпин се разрида и се извини за това, че е наранявала децата си, докато съпругът ѝ Дейвид Търпин остана сдържан по време на кратката си реч.

 

""

 

Една от  дъщерите им, през сълзи, сподели пред съда: "Моите родители ми отнеха целия живот, но сега аз го взимам обратно в ръцете си."

 

Някои от децата казаха, че все още обичат родителите си. Едно от тях дори помоли за по-лека присъда, защото "те вярваха, че всичко, което правят е, за да ни защитят."

 

Това беше първият път, в който децата говориха публично, откакто техните майка и баща бяха арестувани. Те имаха правото да се обърнат към съда, за да разкажат как им се е отразило малтретирането.

 

Техните родители наблюдаваха със сълзи в очите, докато децата им разказваха кошмарните истории за това как са били оковавани и бити.

 

Присъдата е произнесена точно година след като 17-годишната дъщеря на Търпин скочи от прозореца на мизерния семеен дом и успя да се обади на 911, и да разкаже, че някои от нейните братя и сестри са вързани с вериги за леглата си, и че самата тя не се е къпала от месеци. 

 

17-годишното момиче е живяло толкова изолиран живот, че дори не е знаела адреса си и не е знаела какво означава "лекарства". Теглото на някои от децата на възраст между 2 и 29 години е било драстично под нормата.

 

""

 

Адвокатът на Дейвид Търпин прочете само част от своята пледоария, защото беше твърде разстроен. Той обяви от името на Търпин: "Моето домашно обучение и дисциплина бяха с добри намерения. Съжалявам, ако съм сторил нещо, което ги е наранило."

 

Луиза Търпин говори сама, като каза: "Съжалявам за всичко, което съм сторила и е причинило страдание на моите деца. Аз ги обичам толкова много! Исках единствено най-доброто за тях."

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции