<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36966" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стопани затварят кучетата си в клетки за багаж в супермаркетите (снимки)

01 Май 2019
0 3921

Във фейсбук групата "Забелязано в София" се появи снимка на куче, порода чихуахуа, затворено в една от клетките за багаж на някоя от големите вериги супермаркети. Снимката е качена от Божидар Николов.

 

""

 

В коментарите под нея друг потребител е качил още една снимка от подобна ситуация, която показва, че затварянето на домашни любимци в клетките за багаж явно е практика. 

 

""

 

Мненията под сигнала за затвореното животинче са разнообразни. Някои хора смятат това за добър вариант да оставиш кучето си на сигурно място, без да го вкарваш в магазина. Според други така домашните любимци се мъчат, не им стига въздух и са подложени на стрес. Оставяме на вас да прецените дали заключването на куче в клетка, предназначена за оставяне на багаж, е добре от една страна за животното, а от друга – за хигиената на кутиите, в които след това хората ще оставят вещите си. Интересно е също и дали управата на магазина е наясно с тази практика и позволява тя да се случва. 

 

""

 

В един от коментарите под снимката на заключеното куче се посочва, че същата се е въртяла преди дни в друга фейсбук група – "Забелязано във Варна", но автора на поста категорично заявява, че сам е заснел кадъра.

 

""

 

И все пак, без значение дали живеете във Варна или в София – ако имате домашен любимец, по-добре не го оставяйте в клетките за багаж на супермаркетите.

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции