<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37295" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата погна сдружението, което оспорва кандидатурата на Пеевски за евродепутат

14 Май 2019
0 3117

Гражданската организация БОЕЦ, която в последните години храбро атакува властта, се оказа мишена на Прокуратурата, пише Сега.

 

 

Държавното обвинение се е задействало по сигнал, че сдружението е замесено в пране на пари и укриване на данъци. На 10 май във Видин, където е седалището на БОЕЦ, е бил командирован екип на ГДБОП  – за разпити и снемане на сведения. Целият управителен съвет вече е бил привикан за "снемане на сведения", съобщи председателят на БОЕЦ Георги Георги във Фейсбук.

 

""

 

 

Ударът идва точно след като сдружението поиска проверка има ли право Делян Пеевски да се кандидатира за евродепутат. Според БОЕЦ депутатът от ДПС отдавна не е виждан от никого в България. Ако е вярно, че живее в чужбина, това означава, че не отговаря на законовите изисквания и няма право да участва в изборите.

 

 

ФАНТОМ ОТИВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ТОВА НЕ ТРЕВОЖИ НИТО СОФИЯ, НИТО БРЮКСЕЛ

 

 

Междувременно разследващият сайт "Биволъ" извади разпечатки от полетите на видния политик през последните три години, от които се вижда, че той разполага с два паспорта и всъщност прекарва доста време в арабските емирства. Въпреки това Централната избирателна комисия и съдът услужливо "покриха" отсъстващия Пеевски и отказаха да го проверяват по-сериозно с "аргумента", че имал адресна регистрация в България и това го правело годен да се кандидатира за евродепутат.

 

 

""

 

 

ВНЕСОХА СИГНАЛ В ЦИК СРЕЩУ ЕВРОКАНДИДАТУРАТА НА ПЕЕВСКИ

 

 

От сдружението обявиха, че не се отказват от битката и внасят в Прокуратурата сигнал срещу Делян Пеевски за престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс – "за неверни данни в декларацията му като кандидат-депутат, че в последните 6 месеца живее в България или в друга страна от ЕС". Сдружението е приложило различни доказателства в сигнала си, които показват, че политикът от ДПС е неоткриваем. Приложени са и публикуваните от "Биволъ" полетни данни, които сочат, че Пеевски често пътува до ОАЕ, прекарва огромна част от времето си в Дубай и не личи да се е връщал в България поне от декември насам. 

 

 

Източник: Сега

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции