<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пеевски не е стъпвал в парламента

14 Май 2019
0 1777

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се е регистрирал само за едно заседание на парламента през последните две години. Това става ясно от отговор на запитване по Закона за достъп до обществена информация до Народното събрание, изпратено от гражданското движение "БОЕЦ".

 

"За периода от учредяването на 44-тото Народно събрание до 30.04.2019 г. включително народният представител Делян Славчев Пеевски има извършена една регистрация за пленарно заседание за месец април 2017 г.", пише в отговора.

 

На практика това значи, че Пеевски се е регистрирал един-единствен път и то само в началото на мандата на този парламент. Той бе учреден на 26 март 2017 г., а първото му заседание беше проведено на 19 април.

 

Въпреки системното си неходене на работа, Пеевски нито веднъж не е бил санкциониран, съобщават от БОЕЦ. Според движението това значи, че всичките му отсъствия са били извинявани и той е получавал пълната си заплата като депутат.

 

Преди десетина дни от БОЕЦ подадоха жалба срещу кандидатурата на Пеевски за евродепутат. Той е втори в листата на ДПС след лидера на движението Мустафа Карадайъ, но не се появи дори на представянето на кандидатите. От БОЕЦ твърдят, че Пеевски не е живял у нас през последните шест месеца и това е пречка за явяването му на изборите. Централната избирателна комисия отхвърли жалбата с аргумента, че Пеевски има постоянен адрес в България и това е достатъчно, за да се кандидатира. Решението на комисията бе обжалвано пред Въхровния административен съд, който го потвърди.

 

Източник: БОЕЦ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции