<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37490" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гръмнал бойл...

Сотир Цацаров пак обеща да изчисти публично стара имотна сделка (видео)

20 Май 2019
0 3563

Главният прокурор Сотир Цацаров пак обеща да направи изцяло публични документите за имотна сделка, сключена през 2007 година. Става дума за закупуването на апартамент в Пловдив от фирмата "Калисто-Мати" за 21 120 евро, пише Mediapool.

 

 

Жилището е с 55 кв. метра застроена площ, състоящo се от дневна с кухня, спалня, баня с тоалетна и тераса, като е в завършена в груб строеж жилищна сграда. Данъчната оценка на имота – апартамент с изба, тогава е била 25 389 лева.

 

 

 

МАНДАТЪТ НА ЦАЦАРОВ НЕ Е УСПЕШЕН, ПОД 1% ГО СМЯТАТ ЗА ОТЛИЧЕН, СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНЕ

 

 

За сделката се разбра от публикация в сайта "Биволъ" през 2012 година, докато Цацаров беше кандидат за главен прокурор. Тогава в Имотния регистър фигурираше информация, че апартаментът е бил дарен от фирмата на семейство Цацарови. По-късно Агенцията по вписванията редактира данните, записвайки, че става дума за покупко-продажба. Обяснението за "дарението" бе допусната техническа грешка.

 

 

СТОЛ СЕ ПРЕВЪРНА В ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ЦАЦАРОВ!

 

Преди седем години Етичната комисия на Висшия съдебен съвет не откри нарушения на Цацаров. Тогава не бе открит проблем и със симулативната сделка за продажба на овощна градина, извършена от съпругата на Цацаров – нотариус Меглена Цацарова.

 

 

ЦАЦАРОВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА ЗА АПАРТАМЕНТА, В КОЙТО ЖИВЕЕ ГОРАНОВ

 

Сега информацията за покупката на апартамента е било напълно изтрита от Имотния регистър, вероятно при тридневната "профилактика" на системата, която бе проведена в края на миналата седмица. 

 

 

""

 

"Готов съм да предоставя отново за публичен достъп документи (нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на имота и друди), представени от мен и за нуждите на проверката във ВСС още през ноември 2012 г., по предния сигнал на „Биволъ“ преди 7 г. Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия. Всички имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им", обяви Цацаров в позиция, публикувана на сайта на държавното обвинение.

 

Главният прокурор казва, че за него са ясни целите и сценаристите на публикацията за изчезналите данни за сделката му от Имотния регистър. Цацаров обаче не уточнява какви са целите и кои са въпросните сценаристи.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции