<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37509" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Загиналият на Олимп – носител на Купата на България по водна топка (снимки)

21 Май 2019
0 693

Млад треньор по водна топка на деца се оказва загиналият в планината Олимп 25-годишен българин. Мартин Киров е бил помощник на треньора Ангел Бенински в детските отбори на "Славия", съобщава Dir.bg.

 

 

""

 

 

Мартин е внук на Иван Ковачев-Дембо, голяма фигура в българската водна топка. Ковачев, също покойник, изведе през 1991 г. младежкия национален отбор до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ. Ковачев бе начело на тима на "Славия" през 2010 година, когато мъжкият отбор спечели засега последния си трофей – Купата на България, а в състава тогава беше и 16-годишният му внук Мартин.

 

 

""

 

Нелеп инцидент е причина за неочакваната кончина на спортиста, заяви консулът на България в Солун Румен Лозанов. "Инцидентът е възникнал по време на преход в планината по едно от трасетата, наречено Куфто, оценено с висока трудност. Мартин е бил с малка група от българи – планинари. Нещастният случай възникнал при невнимание и подхлъзване", разказа консулът.

 

 

""

 

 

ЗАГИНА БЪЛГАРСКИЯТ АЛПИНИСТ, КОЙТО ПОСТРАДА ВЧЕРА ТЕЖКО НА ОЛИМП

 

 

Оказва се, че Мартин и компанията му се отклоняват от маршрута и се стига до падането, което отнема живота на младия мъж. Веднага след случилото се подаден сигнал от друг българин, който е бил в групата, към гръцката планинска служба, обясни още Лозанов.

 

 

БЪЛГАРИН Е ПОСТРАДАЛ ТЕЖКО НА ОЛИМП, ПРОВЕЖДА СЕ МАЩАБНА СПАСИТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ

 

 

Мартин бе един от най-добрите български играчи по водна топка от набор 1994 г. Два пъти е играл на финали на европейско първенство за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с отбора на "Славия" за 2010 г. В последните няколко години започва като помощник-треньор, но успоредно с това играел успешно в мъжкия отбор на клуба.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции