<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Близък до Иванчева е обвинен в хулиганство, защото извикал "Мафия" към прокурорите

21 Май 2019
0 1500

Бившият пиар на общината в "Младост" Петър Кърджилов е обвинен в хулиганство за възмущението си от 20-годишната присъда на Десислава Иванчева. След прочитането й той извика към прокурорите по делото: "Гадна, мръсна мафия, изчезвайте от този съд! Не сте достойни за този съд!". След виковете той бе вкаран в помещение от съдебната охрана.

 

""

Факсимиле от постановлението за привличане като обвиняем.

 

Заради тази реплика срещу Кърджилов започна разследване, а днес той е бил привикан в столичната полиция, където са му връчили постановление за привличане като обвиняем. По закон той може да получи до 2 години затвор или пробация и обществено порицание. Според полицията той е извършил действия, "грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото". Полицията се е отказала да го обвинява в т.нар. едро хулиганство със съпротива на орган на власт, което се наказва с до 5 години затвор. 

 

"Обвинен съм заради обвинението си към прокурорите от бандата на Борисов, Пеевски Цацаров, Гешев и Георгиев че са мафия, което след присъдите за Иванчева и Петрова извиках в лицата им като се строиха да дават интервю за медиите. Наложена ми е мярка "подписка". Със сигурност ме очаква присъда. Присъда за свободно изразено и документално обосновано мнение", написа Кърджилов във фейсбук.

 

Източник: Фейсбук на Петър Кърджилов

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции