<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37605" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кметът на Варна намери виновника за новото свлачище – незаконна къща

23 Май 2019
0 3249

Незаконна къща, разположена до ръба на ската, се оказа виновна за свличането на земна маса днес върху локалното платно на новия варненски булевард "Васил Левски", съобщава Сега.

 

 

МЕГАБУЛЕВАРДЪТ ЗА 110 МЛН. ВЪВ ВАРНА, ОТКРИТ ОТ БОРИСОВ, С НОВО СВЛАЧИЩЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Кметът на града Иван Портних се появи на мястото на инцидента в ромската махала "Максуда" и обяви, че постройката ще бъде незабавно премахната. В същото време той призна, че съдебната процедура за събарянето не е финализирана. "Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно", категоричен е Портних.

 

 

""

 

 

През март 2018 г. е започнала процедурата по събаряне, но на 21 май тази година ВАС е отменил заповедта за предварително изпълнение. Поради тази причина къщата не била премахната. В нея живеели четирима души, на които общината ще осигури подслон, каза още кметът. 

 

 

СЛЕД ЛЕНТИЧКИТЕ НА БОЙКО – ПОТОП (ВИДЕО)

 

 

След като съобщи, че ще бъдат махнати общо 15 постройки, Портних добави: „Досега сме премахнали 200 незаконни къщи в "Максуда". При строителството на булевард „Васил Левски” изнесохме десетки хиляди тонове боклук и след месец направиха същата кочина. Ще направим ограда, за да не се вижда това чудо и да не си хвърлят боклуците!", коментира кметът.

 

 

""

 

Като се премахнат незаконните къщи, ще се намали натискът върху ската, смята градоначалникът. Кметът коментира и честите произшествия по трасето. „При такъв мащабен проект е нормално да се появяват подобни дефекти. Те обаче незабавно се отстраняват за сметка на фирмата изпълнител. От 5 до 8 години била гаранцията на различните елементи от строителството.

 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции