<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37659" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фейсбук – глобална платформа за нелегални боеве с кучета, показва разследване

26 Май 2019
0 1268

Facebook е бил използван като глобална платформа за кучешки боеве. Разследване установи, че сайтът е предпочитан от организатори на битки и безскрупулни търговци на кученца, пише Тhe Guardian.

 

 

""

 

 

Лейди Фрийтънкер от Организацията за защита на животните казва, че гигантът не е спазил собствената си политика, която забранява насилственото съдържание и продажбата на животни.

 

 

МЪЖЕ ОРГАНИЗИРАТ НЕЗАКОННИ КУЧЕШКИ БОЕВЕ (ВИДЕО 18+)

 

 

Разследването обвинява Фейсбук в липса на реакция относно боевете с кучета и смъртоносната търговия с животни. Голяма част от дебатите и организацията на такива престъпления се е случвала именно в затворени групи в социалната мрежа.

 

 

КУЧЕШКИ БОЕВЕ СЕ ВИХРЯТ В САНДАНСКИ (ВИДЕО 18+)

 

 

Между декември 2018 г. и февруари тази година изследователи на организацията намерили във Facebook стотици групи, страници и профили, които насърчават борбата с кучета и трафика на животни. Намерени са повече от 2000 публикации и 150 страници. Първите пет групи били следвани от повече от 160 000 потребители на Facebook.

 

 

НЕПЪЛНОЛЕТНИ ОРГАНИЗИРАТ КУЧЕШКИ БОЕВЕ

 

 

В някои постове дори се публикува колко битки е спечелило дадено куче. Други публично продават кучета, използвани като бойци. Многобройни снимки показвали кучета, оковани с вериги и рани по тялото.

 

 

Източник: Тhe Guardian

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции