<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Самолетът, който се разби вчера край Ихтиман, бил разработка на НАСА

27 Май 2019
0 1785

Самолетът, който се разби край Ихтиман вчера, се оказа разработка на Американската космическа агенция (НАСА), съобщи Сега.

 

 

ПАДНАЛИЯТ КРАЙ ИХТИМАН САМОЛЕТ Е ИЗЛЕТЯЛ НОРМАЛНО, НО Е ПОПАДНАЛ В СВРЕДЕЛ (СНИМКИ)

 

 

Малкият двуместен летателен апарат е трябвало да изпълни своя летателен план от летище Ихтиман до село Черньово до село Драганово. По първоначални данни машината е започнала да губи рязко височина и се е разбила.

 

МАЛЪК САМОЛЕТ ПАДНА КРАЙ ИХТИМАН, ДВАМА СА ЗАГИНАЛИ

 

Информацията, че аеропланът е разработка на НАСА, идва от приятели на загиналите.

 

„Специално на този самолет Иван има голям опит – може би над 300 часа има на него, така че го е опознал добре да не допуска някакви груби грешки”, обясни Антон Георгиев от Сдружение „Крила” пред бТВ. Според него пилотът е летял при всяко добро време за летене, правил е големи обиколки на България, участвал е във всички събития на организацията на собственици на самолети. Той потвърди, че самолетът е разработен от НАСА.

 

„Иван го поддържаше доста добре технически грижеше се за него… обичаше самолета. Администрацията достатъчно добре си изпълнява задълженията,даже по-строго от всяка една друга държава. Затова и този самолет е регистриран в Италия”, каза още Антон Георгиев.

 

Все още продължава разследването на инцидента, като засега се работи по 4 версии за причините за катастрофата.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции