<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Не е хубаво, но е готово – ремонтът на "Графа" най-сетне приключи!

29 Май 2019
0 766

След дълги месеци на очакване, присмех и разочарование за гражданите, Столичната общината официално обяви края на ремонта на улица "Граф Игнатиев". Сега вече можем да кажем, че е готово, макар все още да не е хубаво.

 

 

РЕМОНТЪТ НА ГРАФА СЕ УДЪЛЖАВА, ТЪРГОВЦИТЕ В РАЙОНА ПРЕД ФАЛИТ

 

По информация на Медиапул са констатирани проблеми с качеството на 15 дка от общо обновени 40 дка, но те няма да бъдат отстранявани. Мотивът е, че не пречат на експлоатацията на улицата, а и няма да се разкопава наново, за да се направят прави линии на растера на настилките, или да се уеднаквят или намалят фугите на плочки и павета.

 

Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че за проблемите по проекта, изпълнението и надзора са наложени общо 290 000 лева глоби.

 

РЕМОНТЪТ НА "ГРАФА" Е НАПРАВЕН, ЗА ДА СЕ УСВОЯТ МНОГО ПАРИ, СМЯТА АРХИТЕКТ ДИМИТРОВ

 

В това число влиза и санкция от 109 000 лева за строителя "Джи Пи Груп" за некачествена работа на места. Санкция за забавяне, както и други глоби за ремонта на улиците "Граф Игнатиев", "Солунска", площадите "Славейков", "Гарибалди" и "Св. Седмочисленици" няма да се налагат.

 

Иначе целият ремонт – строителство, проект, строителен надзор, струва около 25 млн. лева с ДДС.

 

Обновяването обаче включва и вече приключила фаза – подмяната на релсите по "Граф Игнатиев", както и незапочнала такава – ремонтът на улиците "Цар Шишман" и "6 септември". Само за новия вид на ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и прилежащите площади сметката е около 9 млн. лева.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции