<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Четири нови к...

Ето как ескортираха Маринела Арабаджиева на българска земя (видео и снимки)

31 Май 2019
0 4445

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, беше екстрадирана в България, съобщава Dir.bg

 

 

""

 

 

В късния следобяд вчера тя бе поета като охрана от служители на МВР. От летище София Арабаджиева бе качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствения арест.

 

 

Веднага след като беше екстрадирана у са ѝ били повдигнати обвинения. На проведения разпит тя е отказала да дава обяснения. Специализираната прокуратура поиска постоянно задържане на Маринела Арабаджиева. Причината е, че според държавното обвинение има опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, ако спрямо нея бъде определена по-лека мярка.

 

 

""

 

 

АРАБАДЖИЕВИ ПРЕДПОЧИТАТ ИСПАНСКИЯ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ АРЕСТ

 

 

В началото на месеца от Испания беше върнат и самият Ветко Арабаджиев. Сега той е в ареста по няколко обвинения. Екстрадицията на Арабаджиева бе разрешена от испанските съдебни власти по искане и образувано дело на Специализираната прокуратура срещу нея и част от семейството й за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

 

 

""

 

 

Маринела и Ветко Арабаджиеви бяха задържани на 7 март, след 6-месечно издирване, в имение на Георги Семерджиев в градче край Барселона.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПРОМЕНИ ВЕРСИЯТА: АРАБАДЖИЕВИ НЕ СА НА ПОЧИВКА, УКРИВАТ СЕ

 

Специализираната акция срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви беше проведена в края на август миналата година, когато бяха претърсени хотел "Маринела" и офиси на фирми.

 

 

СИНЪТ НА СЕМЕЙСТВО АРАБАДЖИЕВИ ВЕЧЕ Е НА СВОБОДА, ПЛАТИЛ ГАРАНЦИЯТА ОТ 500 000 ЛВ.

 

 

""

 

 

Синът им Вълчо Арабаджиев също е подведен под отговорност, но съдът го пусна на свобода срещу 500 000 лева гаранция. Това бе решение на Апелативния специализиран съд. Решението на първа инстанция се базира на тройна медицинска експертиза на лекари от "Пирогов", според която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции