<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37870" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

САЩ ще проверяват профила ви във Фейсбук, преди да ви дадат виза

03 Юни 2019
0 1367

Кандидатите за американска виза ще трябва да предоставят данни за всичките си потребителски акаунти в социалните мрежи, съобщи ВВС.

 

 

""

 

 

Почти всички кандидати за американски визи ще трябва да представят информация за себе си в социалните медии, според новоприетите правила.

 

 

КОГАТО ИЗТРИХ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА FACEBOOK ОТ ТЕЛЕФОНА СИ (ВИДЕО)

 

 

Регулациите на Държавния департамент гласят, че хората ще трябва да представят информация за профилите си в социалните мрежи, имейл адреси и телефонни номера за период от пет години.

 

 

ФЕДЕРАЛНАТА ПРОКУРАТУРА НА САЩ РАЗСЛЕДВА FACEBOOK ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

 

 

Властите твърдят, че предложението ще засегне 14,7 милиона души годишно.

 

 

""

 

 

Някои дипломатически и официални кандидати за американска виза ще бъдат освободени от строгите нови мерки, но хората, които пътуват до САЩ, за да работят или да учат, ще трябва да предоставят тази информация.

 

 

Преди това кандидатите, които се нуждаеха от допълнителна проверка, бяха само хора, които са били в части от света, контролирани от терористични групи. Тя трябваше да предоставят подобни лични данни.

 

 

 Американският съюз за граждански свободи заяви, че няма "никакви доказателства, че подобен мониторинг на активността на хората в социалните медии е ефективен или честен", добавяйки че това ще накара хората да се самоцензурират онлайн.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции