<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37919" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Планът за Борисовата градина е пълен с "вратички" за бъдещи сенчески сделки, според Спаси София

04 Юни 2019
0 869

Подробният устройствен план на Борисовата градина, който ще бъде представен за обществено обсъждане утре, е без каквито и да е поправки и допълнения от предварителните обществени обсъждания, алармират от "Спаси София".

 

 

""

 

 

"Планът предвижда необоснована сеч в Борисовата градина и прилежащия ѝ Ловен парк, още възможности за застрояване на паркови територии, гара Пионер, запазване на "горещи точки" на неизяснена собственост на терени в парка; изграждане на подлези, които заместват пешеходните връзки на терен, вместо да ги допълват; още паркинги", твърдят от гражданската инициатива.

 

 

""

 

 

Според "Спаси София" планът залага "капани" и "вратички" пред бъдещи сенчести сделки, не решава окончателно проблема с (полу)частните терени в парка, за които още не е ясно как изобщо са се появили, замества унищоженото трамвайно трасе зад ТВ кулата с паркинг, вместо с обещаното компесаторно озеленяване и не дава отговор на най-важния въпрос – защо, кой и как ще сече и строи в парка?

 

 

СПОРЕД ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК МАРТА ГЕОРГИЕВА В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ЩЕ СЕ ДОПУСНАТ МНОГО СТРОЕЖИ

 

 

"Планът също така се опитва и окончателно да погребе заложеното в Общия устройствен план трамвайно трасе през гара Пионер, за което имаше както готов проект, така и осигурено финансиране", предупреждават от гражданската организация.

 

 

ЕТО КЪДЕ ЩЕ ИМА НОВИ ПАРКИНГИ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА (СНИМКИ)

 

 

Те настояват Планът на Борисвоата градина да бъде придружен с ясен ангажимент 100% от "неизяснената" или "частна" собственост в парка да бъде отчуждена и върната в общински ръце, както и че той няма да пречи на развитието на трамвайната система.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции