<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37944" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Холандия все още е против България да влезе в Шенген

05 Юни 2019
0 492

Холандия  все още не желае да одобри членството на България в Шенген заради корупцията и нелегалната миграция. Това заяви холандският външен министър Стеф Блок, който се срещна днес с Екатерина Захариева и с премиера Борисов, цитиран от "Сега".

 

 

""

 

 

ДЕСНИТЕ ПОПУЛИСТИ ПРЕТЪРПЯХА ПОРАЖЕНИЕ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ В ХОЛАНДИЯ

 

 

"България е една от държавите, които охраняват външната граница на Европейския съюз, а Холандия е една от основните дестинации за нелегалните мигранти. Холандия зависи силно от добрия граничен контрол на външната граница на Европейския съюз. Чухме за споделеното желание от българското правителство България да стане член на Шенген.  Ние разбираме това желание, но се надявам, че и вие ще разберете, че и холандският народ знае за големия брой мигранти, които достигат до нашата държава. Той трябва да е уверен, че ще има изключително силен и безкомпромисен контрол на външната граница преди да приеме България в Шенген", заяви Стеф Блок.

 

 

БЪЛГАРИЯ ЛИДЕР ПО ПРЕСТЪПНОСТ, НАСИЛИЕ И ВАНДАЛИЗЪМ В ЕВРОПА?

 

 

В прессъобщението на българското правителство за срещата липсва критиката на холандския външен министър.

 

 

""

 

 

Попитан какво е необходимо, за да получи България подкрепата на Холандия за влизане в Шенген по въздух и море, Блок заяви: "Впечатлен съм от постигнатия прогрес. Министър-председателят ми показа многобройни снимки от съоръженията, които охраняват границата ви, но има още една част, свързана с граничния контрол – как се справя правителството с корупцията, какъв е подходът към трафика на хора, има ли допълнителни системи, които са внедрени за борба с трафика на хора и корупцията. В тези области смятам, че има нужда от допълнителен напредък. Трябва да има по-стриктна система в това отношение", заяви Стеф Блок.   

 

 

"БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА Е БИЛА КРАЙНО ОПАСНА"

 

 

Външният ни министър Екатерина Захариева от своя страна заяви, че е крайно време България да се присъедини към Шенген. По думите ѝ от началото на годината има 100 случая на разследвани трафиканти на хора. „Когато видят на място резултатите ни, съвсем скоро се надявам Холандия да вземе решение в полза на България“, коментира Захариева. Тя посочи, че Холандия е най-големият чуждестранен инвеститор в страната ни и всяка година търговският обмен и туристическият поток нарастват.

 

 

Стеф Блок допълни още, че е впечатлен от постиженията на страната ни по отношение на икономическия растеж и държавните финанси. По думите му имаме отлични традиции в сектора на земеделието. Екатерина Захариева подари на колегата си 110 рози дамасцена, които ще бъдат засадени в Холандия, а пък страната ни получи лалета за 110 години от установяване на дипломатическите отношения между двете страни. 
 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции