<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сърби, потресени от българската полиция: Бездействие и грубо отношение към бременна жена

07 Юни 2019
0 7976

Млада двойка от Сърбия, чиято кола била  открадната в София, е потресена от отношението и абсолютното бездействие на българската полиция. Пред сръбското издание „Вечерне новости“ мъжът и жената разказват за ужасното си преживяване в България. 

 

 

""

 

 

Миналата неделя Неманя Милошевич на 36 години и 30-годишната му съпруга Снежана тръгнали за София, откъдето да купят лекарства за химиотерапия, които са по-евтини в България. На връщане двамата решили да се отбият до магазин за играчки, пред който паркирали автомобила си.

 

 

""

 

Когато се върнали обратно, те видели, че колата я няма.

 

„Успокояваше ме това, че всичко стана много бързо и че няма повече от пет литра в резервоара. Надявах се, че полицията ще успее лесно да залови крадците. Това, което не очаквах обаче, е българите да реагират толкова бавно. Дойдоха чак след половин час, едва успяхме да им се примолим и да ги убедим да изпратят патрул да провери случая“", разказва Неманя.

 

По думите на Снежана и Неманя полицаите не ги питали за каква кола става дума, нито какъв е регистрационния номер, а казали, че трябва да отидат в полицейското управление и там да попълнят данните.

 

„Тогава ми стана ясно, че повече няма да видя колата си“ разказва мъжът от Ниш.

 

В управлението прекарали часове. Около полунощ за първи път ги попитали за модела на автомобила, но не могли веднага да го обявят за издирване, защото началникът им не бил там. Едва на третия ден полицията уведомила за случая Интерпол, казва Неманя.

 

 

КАТО ВИДЯ ПОЛИЦАЙ СЪС СПРЕЙ И „ПОЧВАМ ДА БЕГАМ, БАТЕ“! (ГОСПОДАРИ НА УЕБА)

 

„Абсолютно никой в полицейското управление онази вечер не го интересуваше къде ще прекараме нощта, нито, че става дума за бременна жена, казва Неманя. – Дори чаша вода не й дадоха, нито стол да седне. За щастие носехме със себе си картите и имахме малко пари, за да платим за нощувката, иначе вероятно щяхме да останем на улицата“, обяснява мъжът.

 

 

МЛАДЕЖ СЕ БЪЗИКА С ПОЛИЦАИ, НО БЕ СГАЩЕН ОТ ТЯХ (ВИДЕО)

 

Ситуацията на Снежана и Неманя допълнително се усложнила от това, че паспортите им останали в колата и двамата не можели да напуснат България. „Трябваше да изчакаме да получим пътни листове. От посолството максимално ни помогнаха да направим това за 24 часа. Взеха предвид, че съпругата ми е бременна, че вкъщи имаме малко дете, иначе се чака по една седмица и през това време не може да се напусне страната“, казва Неманя.

 

Източник: Вечерне новости

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции