<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38118" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Поискаха откуп от "Рейдиохед" за хакнат материал. Вместо да платят, те го пуснаха за сваляне от интернет

11 Юни 2019
0 13393

В официалната фейсбук-страница на една от най-влиятелните съвременни алтернативни рок-групи "Рейдиохед" се появи съобщение, че от минидиск на фронтмена Том Йорк е бил откраднат неиздаван музикален материал от периода 1995-1998 година. 

 

 

""

 

Ето какво написаха от групата: 

 

"Миналата седмица бяхме хакнати – някой открадна минидиск с архив на Том от времето около "ОК Computer" и  ни заплаши, че ако не платим 150 000 долара, ще го пусне публично.

 

Така че, вместо да се оплакваме – много – или да го игнорираме, ние пускаме всичките 18 часа материал на (сайта) Bandcamp, в помощ на кампанията Extinction Rebelion. https://radiohead.bandcamp.com

 

Само за следващите 18 дни, срещу 18 британски лири вие може сами да прецените дали е трябвало да платим този откуп. Материалите никога не са били планирани за публично показване (въпреки, че някои клипове стигнаха до видеокасетата в преиздадения "OK Computer"), така че са само странично интересни. И много, много дълги. Не стават за сваляне на телефон. Дъждовно е навън, нали?"

 

 

""

 

 

"Рейдиохед" са известни с либералното си отношение към разпространението на музика. Преди години те прекратиха отношенията си с големите звукозаписни компании и започнаха да пускат албумите си за директен даунлоуд от интернет.

 

""

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции