<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сравнение ме...

Забиха две кирки в колата на ректора на ТУ-Варна, подозират скорошните избори за поста му (видео)

15 Юни 2019
0 4534

МВР-Варна разследва случай с две забити кирки в автомобил на ректора на Техническия университет във Варна, съобщава Dir.bg.  

 

На 13 юни е образувано досъдебно производство за увреждане на лек автомобил, паркиран в междублоковото пространство на ул. "Зеленика". В автомобила са забити две кирки. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

 

Инцидентът се случва само десет дни преди изборите на нов ректор. Автомобилът на проф. Венцислав Вълчев е бил открит в това състояние от съпругата му. Във Фейсбук тя коментира случая с думите "явно кандидат-ректорската кампания е в разгара си".

 

 

""

 

 

В момента проф. Венцислав Вълчев довършва мандата на предишния ректор на ТУ-Варна Росен Василев, който беше отстранен заради плагиатство и бе постановено да не преподава и като лектор. В края на февруари се разпространи информация, че Варненският районен съд е постановил Василев да бъде възстановен на длъжността ректор. Дни по-късно обаче от университета отрекоха твърдението. През март за нов ректор на ТУ-Варна беше избран проф. д-р инж. Венцислав Вълчев. На 24 юни ще се проведе избор на нов ректор за следващия пълен мандат, като един от тримата кандидати и именно проф. Вълчев.

 

Източник: Dir.bg

 

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции