<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков твърди, че били в "страхотна форма"

17 Юни 2019
0 3332

Собственикът на петте кучета, нападнали и убили човек край село Владо Тричков, не е сигурен, че изпитва вина. Това каза самият той пред репортерите в съда. Адвокатът на Йордан Карагьозов поиска мъжът да бъде пуснат от ареста, но според магистратите има опасност той да се укрие.

Окръжен съд – София остави за постоянно в ареста 41-годишния собственик на кучетата. Магистратите взеха това решение въпреки искането на адвоката на Йордан Карагьозов за по-лека присъда. Обвиняемият също заяви, че иска да излезе на свобода или да му бъде постановена мярка „домашен арест”.

 

Йордан Карагозов проговори за първи път пред медиите след ареста си и изрази съмнение, че неговите кучета са убили 39-годишния Димитър.

"Ама защо знаете, че са нападнали човек кучетата? Прокуратурата там ли беше? Сигурни ли сте?", обърна се към журналистите обвиняемият. И допълни че "не може да гадае" дали са нападнали човек.

 

Експертиза обаче доказва, че именно кучетата на Йордан са причинили смъртта на мъжа. 

 

"Фрагментът от кост, която е намерена в двора на имота, където са пребивавали кучетата, показва също, че костта е от човешки произход", каза прокурорът Христина Лулчева.

 

Според Йордан Карагьозов, животните му досега не са приявявали агресия към хора. "Последните 11 дни кучетата бяха при един приятел, който има дете в неравностойно положение и няма как той да има доверие на кучетата, пък реално те да са агресивни", заяви Карагьозов. Той потвърди, че е агресия е била проявявана към друго куче обаче.

 

Твърди, че е полагал достатъчно грижи за кучетата и им е носил храна всеки и ден: "Снимахте ги. Може да видите как изглеждат кучетата дали е от липса на грижа. В страхотна форма!", обясни още той.

Но не и според прокуратурата. "Не се отглеждат, просто са изоставени в този имот от страна на обвиняемото лице", каза още Лулчева.

В продължение на две години Карагьозов е бил издирван, за да му се връчат предписания как да се грижи за животните, но без резултат. Затова съдът реши, че има опасност да се укрие, ако е на свобода.

 

Източник: Dariknews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции