<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38372" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Антикорупционният фонд сезира четири институции за ТЕЦ-а на Доган

19 Юни 2019
0 741

Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) сигнализира Държавна агенция „Национална сигурност”, Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заради решение на държавно дружество да заплати милиони левове за студен резерв на „ТЕЦ Варна“ ЕАД, чиято техническа изправност е под въпрос. Според тях с това се създава евентуална заплаха за енергийната сигурност, като част от националната сигурност на България, пише Offnews.

 

 

""

 

 

СДЕЛКАТА ПО ТЕЦ "ВАРНА" – ХРИСТОМАТИЯ НА ГРАНД КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ

 

 

Сигнализирани са и Национална агенция за приходите (НАП) във връзка със съмнения за избягване на данъци при придобиването на ТЕЦ-а от почетния председател на ДПС, Ахмед Доган, през август 2018.

 

 

РАДАН КЪНЕВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ "ЗАГРАБВАНЕ" НА ТЕЦ-ВАРНА ОТ АХМЕД ДОГАН

 

 

""

 

 

“Задълбоченият анализ на историята на „ТЕЦ Варна“ – от приватизацията през 2006, до 2017, когато нов собственик става варненска фирма без никакъв опит в енергетиката, до август 2018, когато г-н Доган купува мажоритарен дял – поражда редица тревожни въпроси за възможността на държавните институции да защитават обществения интерес в ситуации, в които са намесени съществени материални интереси на влиятелни лица“, заяви Бойко Станкушев, директор на АКФ.

 

 

НА ИЗТОК БЪЛГАРИЯ ГРАНИЧИ С ДОГАН

 

 

Според него в четирите сигнала до институциите са обобщени част от съмненията и въпросите по темата."Настояваме за обстойна проверка на целия казус“, каза още Станкушев.

 

 

 

Източник: Offnews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции