<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38374" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Жители на "Младост" излизат на нов протест заради застрояването

19 Юни 2019
0 581

Жители на столичния квартал  „Младост” организират втори протест срещу опасността от застрояване на зелените площи пред блок 73, съобщава "Сега".

 

 

СТОЛИЧАНИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТРОЕЖ НА 12-ЕТАЖЕН ХОТЕЛ, СПРЯН ОТ ИВАНЧЕВА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Недоволните ще проведат шествие под надслов „Строеж няма да има“, като ще поискат Столичният общински съвет да възстанови статута за озеленяване на поляната. Гражданите призовават в протеста да се включат и хора от други райони.

 

 

СТРОЕЖИ, ТРАМВАЙ И БУЛЕВАРДИ В ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ НА КВ. "МЛАДОСТ"

 

 

В „Младост” смятат, че от обещанията на кмета на София Йорданка Фандъкова след първия им протест през март не са последвали никакви конкретни действия.

 

 

""

 

 

”Няма развитие от първия ни протест на 21 март тази година. Нямаме отговор на нашите писма и жалби, а само обещания от столичния кмет пред медиите. Само така ще сме сигурни, че тук няма да има хотел, жилищна сграда и нова улица. Искаме дела, а не думи", пишат организаторите на протеста.

 

 

Според тях  aко проектът стане факт, новата улица ще поеме огромния трафик от ул. "Йерусалим" и бул. "Сахаров" и ще мине директно под балконите на блоковете. "Ще се заличат близо 60 паркоместа, а новите сгради ще генерират нови десетки автомобили. Паркирането (и сега изключително затруднено) ще стане невъзможно. Планът предвижда и преместване на централния топлопровод под ул. "Йерусалим", което ще доведе до ограничения в топлоподаването, аварии, силно затруднен трафик в квартала за неизвестен срок (заради изкопните работи), траен шум и мръсотия", смятат още протестиращите. 

 

 

Източник: Сега

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции