<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Забавен баща ...

Британски министър грубо сграбчи за врата и избута екоактивистка (видео и снимки)

21 Юни 2019
0 3162

Консервативната партия във Великобритания отново беше вкарана в скандал, след като видео показа как нейният депутат и външен министър за региона на Азия и Тихия океан Марк Фийлд сграбчва грубо протестираща жена, прекъснала реч по време на официално събитие, и я извежда насила от залата, като през цялото време я държи за врата, съобщава The Guardian.

 

 

""

 

 

Инцидентът се е случил снощи в Лондон. Политици и предприемачи са се събрали на икономически форум, на който са говорили финансовият министър Филип Хамънд и управителят на Банката на Англия Марк Карни. Докато хората са обсъждали проблемите около британското излизане от Европейския съюз, в залата са нахлули няколко природозащитници от "Грийнпийс".

 

Демонстрацията на екоактивистите е ядосала Фийлд. Той е станал от стола си и хванал една от протестиращите за врата, след което грубо я е избутал от залата.

 

 

""

 

 

Веднага са се появили искания за оставка на Фийлд от министерския му пост. В изявление по-късно, той се извини на жената, но опозиционните лейбъристи и либерални демократи настояват парламентаристът да хвърли оставка и да застане пред правосъдието.
 

 

От полицията започват разследване срещу Фийлд. 

 

""

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции