<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38696" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абсурд: „Пра...

Повече от половината българи няма да ходят на почивка това лято (видео)

30 Юни 2019
0 4549

Повече от половината българи не могат да си позволят лятна почивка тази година. Всеки втори е готов да тегли кредит, за да отмаря на морето. Това показва проучване на изследователския център „Тренд”. 

 

 

""

 

 

„Липсата на финансови възможности е основната причина за това да не се планира почивка. Данните от проучването показват още, че повечето българи предпочитат да прекарат своята ваканция на родното Черно море.

 

 

КЪДЕ СА ТУРИСТИТЕ? (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

 

Над половината от планиращите почивка това лято ще я реализират по българските плажове. Фаворит е Южното Черноморие спрямо Северното, показват още данните.

 

 

СЛЪНЧЕВ БРЯГ ПОСРЕЩА ТУРИСТИ С БОКЛУК ПО УЛИЦИТЕ

 

 

Очаквано за планиращите да ходят в чужбина на почивка това лято, най-предпочитано място е Гърция (57%), следвана от Турция с 29%. Близостта на двете ни съседки е едно възможните обяснения, като не е за подценяване и предлагането на икономически изгодни оферти, което засилва интереса на нашите съграждани.

 

 

 

""

 

 

 

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩА НА РУСКИ ТУРИСТИ ДА ИДВАТ У НАС?

 

 

Всеки трети от планиращите да почиват в чужбина, посочва, че основната причина са по-добрите ценови оферти, а приблизително всеки четвърти (24%) споделя, че е заради по-качествените туристически услуги.

 

 

Източник: Тренд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции