<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38702" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

На "Кулата" колите се обработват бързо, забавянията са заради непълни документи, твърдят от МВР

30 Юни 2019
0 1825

На контролно-пропускателен пункт "Кулата" колите се обработват бързо, забавянията са заради непълни документи. Това каза за БНР главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов. Според него за евентуалното забавяне на колите допринася това, че гражданите нямат необходимия набор от документи. 

 

 

КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ ОТ КОЛИ НА "КУЛАТА", ДЕСЕТКИ КАМИОНИ БЛОКИРАНИ НА ГРАНИЦАТА

 

 

 

"В последните дни имаше голямо натоварване, но само на „Кулата“. Съседните пунктове бяха абсолютно празни. Само в петък за няма и 24 часа са преминали над 6500 автомобили. Днес на място е и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“. Неговите наблюдения са, че автомобилите се обработват сравнително бързо – под минута. Когато се носи декларация за непридружено дете, трябва да има и копие", уточни Иванов.

 

 

 

"Категорично не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП "Кулата", за да не почиват българите в Гърция", допълни той.

 

""
 

 

„Правим анализ на всяко едно денонощие и на причините, които допринасят за настъпването на тези тежки ПТП. От статистиката става ясно, че за миналата година има 1 300 000 нарушения. В сравнение със същия период, до края на миналата седмица имаме над 200 000 констатирани нарушения повече. Това означава, че ако вървим с тази тенденция, ще бъдат за 2019-а много над 1 300 000. Имаме идея за правене на отсечки, където ще бъде измервана средната скорост, за закупуването на 15 високоскоростни немаркирани автомобили, които ще се движат най-вече по магистралите, за да може да бъде контролирано движението“, каза още главният секретар на МВР.

 

 

""

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции