<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38713" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невиждана гр...

Американските войски в Афганистан скоро ще тестват малък джобен дрон

01 Юли 2019
0 1991

Американската армия ще оборудва някои свои звена с малки лични дронове, съобщава "Stars & Stripes".

 

Първият батальон на 508-ия парашутен пехотен полк на 82-ата въздушна дивизия ще започне да тества устройствата следващия месец в Афганистан, за да открие най-добрия начин за тяхното използване.

 

"FLIR Systems" вече е тествала миниатюрните дронове "Black Hornet" с няколко различни звена – американската армия започна тестване на устройството през 2016 и 2017 година, като компанията сключи три големи договора с американските, британските и френските военни тази година.

 

В края на април, третата бойна бригада на 82-а въздушна дивизия започна да тренира с дроните, като разигра разнообразни сценарии, в които устройствата могат да бъдат използвани.

 

Според военните, дроновете са предназначени да помагат на войниците, разположени на бойното поле, като им позволяват да разузнават околния терен и да откриват вражески войници, които не биха могли да видят по друг начин.

 

"FLIR Systems" наскоро пусна и по-голяма версия на дрона, която е предназначена за военни превозни средства, като например танкове.

 

"Black Hornet" дроновете са с дължина от около 15 см и тежат 33 грама, което дава възможност на войниците за по-лесно пренасяне, докато са на бойното поле.

 

Всеки дрон е оборудван с две камери – обикновена и термовизионна, като също така може да изпраща видео на живо и снимки обратно към техните оператори.

 

Те също така могат да летят автономно, имат обхват от 2 километра и батерията им издържа около половин час.

 

Армията очаква, че устройствата в крайна сметка ще станат част от стандартното оборудване на войниците.

 

Според говорител на армията, батальонът в Афганистан ще ги тества, за да разбере какъв е най-добрият начин за използване на системата.

 

Войниците, които вече са използвали устройството, изглежда са впечатлени от неговите възможности, тъй като Сержант Райън Суберс отбеляза, че „този вид технология ще спасява животи, защото предотвратява много от заплахите на бойното поле, като същевременно увеличава способността ни да изпълняваме мисиите, на които сме изпратени”.

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции