<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вежди Рашидо...

Фестивалът "Гластънбъри" остави тонове боклук, въпреки призивите си за екология (видео и снимки)

01 Юли 2019
0 3498

След култовия музикален фестивал "Гластънбъри" в Англия кипи усилен труд по почистване на боклука, оставен от феновете, съобщава The Daily Mail.

 

Това се случва въпреки забраната на пластмасата за еднократна употреба на фестивала и подкрепата от сцената, която даде на организаторите за идеята им сър Дейвид Атънбъро.

 

СЪР ДЕЙВИД АТЪНБЪРО СЕ ПОЯВИ ИЗНЕНАДВАЩО НА ФЕСТИВАЛА "ГЛАСТЪНБЪРИ" С ЕКОПОСЛАНИЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Около 200 000 посетители се стекоха на събитието през последните 5 дена и въпреки опитите на организаторите да го направят "свободно от пластмаса", планини от всякакви отпадъци се въргалят по поляните, където се проведе фестивала.

 

 

""

 

 

Това се случва, въпреки че климатичните промени и опазването на околната среда бяха основна тема на музикалния фест, а участниците постоянно призоваваха публиката от сцената да "обичат поляните и да не оставят боклуци след себе си".

 

 

""

 

 

Повече от 1300 доброволци използваха торби, направени от рециклиран найлон, който впоследствие отново ще бъде рециклиран, за да съберат на ръка боклука, оставен по земята.

 

 

""

 

 

Най-изявените музиканти, които взеха участие на събитието в Пилтън, Самърсет, бяха хедлайнерите Стормзи, Дъ Килърс, Дъ Кюър, както и изпълнения от кайли Миноуг и Люис Капалди.

 

 

""

 

 

 

Източник: The Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции