<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френски булд...

Земетресение с магнитут 6,4 удари Калифорния, обявено е извънредно полжение (видео и снимки)

05 Юли 2019
0 4298

Земетресение с магнитут 6,4 по скалата на Рихтер разтресе Калифорния. Обявено е извънредно положение  в окръг Кърн в южната част на американския щат заради пожари вследствие на труса. Това обявиха  на сайта на губернатора на щата Гавин Нюсъм, цитирани от "Ройтерс".

 

 

""

 

 

По данни на Геофизичния институт на САЩ епицентърът на земетресението е бил в пустинята Мохаве на 195 км северно от Лос Анджелис, недалеч от град Риджкрест. Трусът е бил на дълбочина 9 км, бил е усетен на разстояние повече от 250 километра, чак до Лос Анджелис и Лас Вегас.

 

 

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ С МАГНИТУД 8,0 Е РЕГИСТРИРАНО В ПЕРУ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

По първоначални данни няма жертви, но властите съобщиха за няколко пострадали от паднали предмети.

 

 

""

 

 

В 28-хилядния Риджкрест избухнаха пожари след земетресението. Предполага се, че причината за тях е повреда в газопроводната мрежа. Представители на службите за пожарна безопасност съобщиха, че при пожарите са пострадали леко няколко души. Няма информация за загинали.

 

 

ЖЕНИ ОПИСВАТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ С НОВИ ДУМИ КАТО "ЛАБА ДУБА" И "ТУДУТУТУТУ"

 

 

""

 

 

В една от болниците в града е била извършена евакуация, 15 пациенти са били откарани в други здравни заведения.

 

 

""

 

 

Трусът е засегнал военен полигон на американската армия, като според официална информация, е причинил значителни щети, включително има данни за избухнал пожар. На пресконференция Пол Дейл, командващият офицер на военната база, заяви, че в момента се "правят оценки" на щетите, като отказа да даде допълнителна информация.

 

 

КАК В АЛЯСКА ПОПРАВИХА РАЗРУШЕН ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПЪТ ЗА БРОЕНИ ДНИ (СНИМКИ)

 

 

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ситуацията е "под контрол" в Южна Калифорния. "Бях подробно известен за земетресението в южната част на Калифорния. Всичко изглежда до голяма степен под контрол", написа Тръмп в Туитър.

 

 

Източник: Ройтерс

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции