<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39157" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гешев наистина е бил в Москва, но не по време на ареста на Иванчева

17 Юли 2019
0 1112

Истина е, че зам.-главният прокурор Иван Гешев е бил на работно посещение в Москва през пролетта миналата година, но не по времето, когато бе арестувана кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

 

Информацията е получена от Сега след справка в официалния сайт на руската главната прокуратура.

 

Спорът за отсъствието на Гешев от страната се разрази вчера, когато в официално съобщение прокуратурата опита да го "клонира", казвайки, че е бил на командировка в Москва на 17 април миналата година, въпреки че по същото време той лично ръководеше показната акция по задържането на Иванчева в центъра на София.

 

Ето какво написаха от прокуратурата:

 

"Заместникът на главния прокурор Иван Гешев е бил в руската столица в периода 16.04 – 18.04.2018 г. Тогава, като административен ръководител на Специализираната прокуратура, той е участвал заедно с още двама свои колеги в кръгла маса на тема "Противодействие на тероризма".

 

Оказва се обаче, че посещението му е било не на 17 април, а на 17 май. Ето какво сочи проверката в архива на руската прокуратура:

 

"Днес, 17 май 2018 г., в Главната прокуратура на Руската федерация се състоя работна среща с представители на прокуратурата на Република България. В мероприятието взеха участие началникът на управлението по надзора за изпълнение на законите за федерална безопасност, международните отношения, противодействието на екстремизма и тероризма на Главната прокуратура на Руската федерация Юрий Хохлов, ръководителят на Специализираната прокуратура на Република България Иван Гешев, сътрудници на профилното управление на Главната прокуратура на Русия и представители на българската делегация."

 

На уебсайта дори са приложени са и снимки от срещата.

 

Можем само да гадаем дали става дума за техническа грешка от страна на българското държавно обвинение или за умишлен опит за изкривяване на истината.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции