<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39282" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Apple Watch спаси мъж, като го предупреди за проблеми със сърцето

22 Юли 2019
0 2725

Apple Watch спаси живота на мъж, след като го предупреди, че има нисък пулс, пише The Telegraph.

 

 

Пол Хътън, на 48 г., е бил уведомен от умния си часовник, че сърдечният му ритъм често пада под 40 bpm – нормалният сърдечен ритъм в състояние на покой е между 60 и 100 bpm.

 

След като посетил своя личен лекар и бил диагностициран с ниска сърдечна честота, бащата на три деца се е отказал от кофеина, за да реши проблема. Но неговият Apple часовник продължил да му изпраща предупреждения.

 

Мъжът отново отишъл на лекар, който го диагностицирал с камерна биеминия – състояние, при което сърцето бие неравномерно и кръвта не е в състояние да я изпомпва ефективно.

 

Хътън, който живее в Брадфийлд, Есекс, се подложил на тричасова процедура, известна като сърдечна аблация, за да коригира проблема. По време на операцията той бил напълно буден, а лекарите премaхнали малки области с дефектна сърдечна тъкан.

 

"Продължавам да проверявам пулса си с Apple Watch и всичко изглежда добре", казва британецът.

 

Тези умни устройства явно могат да направят революция в начина, по който се диагностицират сърдечните заболявания, според Британската сърдечна фондация.

 

Както показва историята на Пол, те предлагат огромен потенциал за откриване на признаци на нередовен пулс, преди човек да има забележими симптоми.

 

Източник: The Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции